PONUDBA SVEŽEGA MESA
SVINJINA
Svinjina se uporablja za pripravo številnih jedi. Pripravimo jo lahko na več načinov – odvisno od kosa mesa, ki ga izberemo. Svinjina je posebej okusna na žaru ali na ražnju, mogoče jo je tudi kuhati. Od svinjine sta za peko posebej primerni zarebrnica in gnjat. Za kuhanje najpogosteje uporabljamo krače, parklje, trebuh in glavo. Pražimo lahko svinjsko pleče. To meso je izredno priljubljeno zaradi njegovih lastnosti in načinov obdelave, ki mu omogočajo daljšo trajnost in obstojnost. Je osnova za izdelovanje pršuta, pancete, slanine, šunke in najrazličnejših klobas.
MLADO GOVEJE MESO
Mlado govedo je meso mladih govedi, ki je rdeče barve in ima med mišicami bele maščobne nitke. Mlada govedina je mehka in sočna. Goveje meso vsebuje številne rudnine, nekaj vitaminov in beljakovine. Za pripravo je relativno enostavna in ne potrebuje toliko obdelave kot starejša govedina. Če je govedina uležana, je okusna in hitro pripravljena. Govedina je meso, ki se lahko uporablja za pripravo najrazličnejših jedi: juh, golažev, steakov, pečenk, zrezkov, ragujev, …
MLADO GOVEJE MESO
Mlado govedo je meso mladih govedi, ki je rdeče barve in ima med mišicami bele maščobne nitke. Mlada govedina je mehka in sočna. Goveje meso vsebuje številne rudnine, nekaj vitaminov in beljakovine. Za pripravo je relativno enostavna in ne potrebuje toliko obdelave kot starejša govedina. Če je govedina uležana, je okusna in hitro pripravljena. Govedina je meso, ki se lahko uporablja za pripravo najrazličnejših jedi: juh, golažev, steakov, pečenk, zrezkov, ragujev, …
DROBOVINA
Drobovina je bila včasih visoko cenjena, danes pa jo potrošniki postavljajo na stranski tir.
Še več, obstaja kar lepo število ljudi, ki drobovine sploh še niso poskusili in je ne nameravajo. Od drobovine pri nas še najpogosteje uživamo jetra, ki so pravi naravni multivitamin. K drobovini uvrščamo tudi jezik, srce, ledvice, možgane, priželjc, vampe, pljuča in testise.
Danes gojimo živali predvsem zaradi mesa oz. mišic, drobovino pa največkrat kar spregledamo. Naši predniki, kakor tudi današnja lovsko-nabiralna plemena, zaradi hranljivosti živalsko drobovino visoko cenijo. Nekateri bolj kot meso.
MESO ZA ŽAR
Vso meso in mesni izdelki, ki so namenjeni peki na žaru, so že soljeni in začinjeni, nekateri tudi že oblikovani. Izdelani so iz najkakovostnejšega in svežega mesa, iz katerega oblikujemo čevapčiče, pleskavice (tudi s sirom), nabodala, rolade, polnjena svinjska rebra. Pripravljamo tudi posebne žar pakete s paleto različnih izdelkov. Naše specialitete so uležano goveje meso za žar ter polnjena in dimljena vešalica. Torej, poskrbeti morate le še za žar, ga zakuriti, doseči pravilno toploto in druženje z mesom v naravi se lahko začne.
MESO ZA ŽAR
Vso meso in mesni izdelki, ki so namenjeni peki na žaru, so že soljeni in začinjeni, nekateri tudi že oblikovani. Izdelani so iz najkakovostnejšega in svežega mesa, iz katerega oblikujemo čevapčiče, pleskavice (tudi s sirom), nabodala, rolade, polnjena svinjska rebra. Pripravljamo tudi posebne žar pakete s paleto različnih izdelkov. Naše specialitete so uležano goveje meso za žar ter polnjena in dimljena vešalica. Torej, poskrbeti morate le še za žar, ga zakuriti, doseči pravilno toploto in druženje z mesom v naravi se lahko začne.